האם ההורמונים אכן מסוכנים לבריאות?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

11/07/2002 | 03:40 | מאת: דוד

לאור המחקר החדש שהתפרסם היום בכל כלי התקשורת. אשתי בת 56, מקבלת מזה כ 4 שנים פרמריל 0.625 עם הפסקה של כחודש מידי שנה. אציין שהחלה לקחת את הגלולות כשנה לאחר הסרת הרחם והשחלות כתוצאה ממיומות ברחם. בתחקיר שערכנו בזמנו כל הרופאים והרופאות המליצו שייש לקבל טיפול הורמונלי מכל אותם הנימוקים שהיו תקפים עד לאתמול! רופאות וגניקולוגיות אף ציינו שהן עצמן משתמשות בגלולות דומות. מה עכשיו? הכל הפוך? אני בטוח שאלפיי נשים היו מבקשות הבהרה והרחבה בנושא. תודה.

11/07/2002 | 11:28 | מאת: בתיה

באותו ענין:1. מהו מראה המקום לעיון בעיקרי המחקר, האם כבר מתורגם לעברית. 2. האם בחורה שמגיל צעיר (עשרים+),עקב כריתת שחלות, נוטלת תחליפים הורמונליים חשופה לסיכונים יותר מנשים בגיל המעבר?

11/07/2002 | 11:59 | מאת: לורי

המחקר התפרסם בJAMA http://jama.ama-assn.org/issues/v288n3/ffull/joc21036.html

מנהל פורום גיל המעבר