טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

10/07/2002 | 23:36 | מאת: הדי

שלום, לאור הדיווחים על המחקר החדש בארצות הברית בנוגע להשפעה המזיקה של הטיפול ההורמונלי ועלית הנפגעות מבעיות לב, סרטן השד ושבץ אצל המטופלות בהורמוני גיל המעבר, רציתי לדעת מה המלצתך בנושא ומה המלצת משרד הבריאות. האם ידוע לך אילו הורמונים נבדקו במחקר המדובר בארה"ב? והאם נערכו עד היום מחקרים לגבי פיטואסטרוגנים והשפעתם על הגורמים הנ"ל? האם נערכים מחקרים על יעילות השפעת פיטואסטרוגנים בגיל המעבר ועל אפקטים נלווים שלהם? האם יש מסקנות כךשהן עד היום לגבי השימוש בהם?

14/07/2002 | 11:39 | מאת: דולי

להלן קישור להמלצות של NHLBI: http://www.nhlbi.nih.gov/health/prof/heart/other/wm_menop.htm מעניין לקרוא את הדברים שנכתבו עוד לפני פרסום המחקר האחרון.

27/07/2002 | 23:26 | מאת: הדי

תודה רבה לך דולי על הקישור למקור מידע זה.

מנהל פורום גיל המעבר