מה לעשות???

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/04/2002 | 21:06 | מאת: לאה

שלום רב, לפי נתוני הבדיקה ההורמונלית הFSH שלי הוא 50. הגניקולוג שלי אומר שנתון זה מעיד שהשחלות שלי הפסיקו לתפקד לחלוטין.במשך חודש וחצי היו לי גלי חום אבל הם חלפו. בנוסף, במשך חודשיים לא קבלתי את המחזור אך לפני מספר ימים קבלתי אותו. מאחר והנני צעירה יחסית להתחיל את גיל המעבר ( בקרוב אהיה 41) הוא ממליץ לי לקחת תחליפי פרוגרסטרון ואסטרוגן. אשמח אם תביע דעתך בנדון. אני יודעת שישנם חלוקי דעות לגבי העניין (ולכן טען הרופא שלי שאין מקום לדעה נוספת). מה יקרה לי אם לא אקח את ההורמונים? מודאגת מודה מקרב לב לאה

15/04/2002 | 00:22 | מאת: לאה

לאחר בדיקה חוזרת שהתעקשתי לעשות, הראו התוצאות ש FHS הוא 9 הבנתי שזה מראה על פעילות תקינה של השחלות. הרופא שלי אמר שבכל זאת הוא מאמין שעליי לקחת את תחליפי ההורמונים כי מספיק שבדיקה אחת הראתה על ערך גבוה כל כך כדי להבין שהתחלתי את גיל המעבר. בנוסף סבלתי מתופעות שהוזכרו בשאלה הראשונה אודה על תשובתך לאה

16/04/2002 | 15:15 | מאת: בטי

אני בת 55 ומבקשת יעוץ. לפני 4שנים עברתי את גיל המעבר ומאז אני מטופלת בהורמונים. היום כבר שנתיים מקבלת קליאוגסט וכמעט כל חודש יש לי דימומים וכאבים חזקים בבטן וגב. הרופא שלי אמר זהכל בסדר לפי אולטרא-סאונד בזמן דימום . מה לעשות?

מנהל פורום גיל המעבר