הפסקת HRT

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/04/2002 | 18:20 | מאת: עידית

האם נטילת אסטרוג'ל+ביפסטון במשך כשנה, הפסקה של חודשים וחוזר חלילה הינה רצויה או מגדילה סיכון לסרטן/למחלות לב וכד' האם כל סוגי הפרוגסטרון (של היצרנים השונים) דומים בכך שגורמים לכאבים ורגישות מאוד לא נעימה בשד וכן להצטברות נוזלים בגוף ולמצב רוח רע? בעקבות תופעות הנ"ל והנטייה להסתידויות בשד (ללא ממצא של גוש), החלטתי להפסיק נטילת הנ"ל. האם נהגתי נכון?

15/04/2002 | 15:33 | מאת: פרופ' א. בז'זינסקי

הטיפול בהפסקות אינו מומלץ. בקרוב יהיה תכשיר הורמונלי שלא משפיע על השד (LIVIAL)

מנהל פורום גיל המעבר