ויטמין D

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

29/04/2004 | 16:36 | מאת: ענת

שלום רב, לאחר בדיקה של צפיפות העצם הופניתי לבדיקה של רמת ויטמין D. התוצאות היו: Vitamin D 1,25 (OH) - 69 Vitamin D 24,25 (OH) - 4 Vitamin D 25 (OH) - 24.6 אני בת 50. אבקש לדעת מה משמעות התוצאות, האם עלי לקחת ויטמין D כתוספת ואם כן איזה מומלץ. תודה, ענת

04/05/2004 | 22:13 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

ענת שלום, רמת הויטמין D מאוד נמוכה אצלך. מאחר והגוף מייצר ויטמין D ע"י חשיפתו לשמש, זה הפתרון המועדף. מדובר בחשיפה הדרגתית ע"מ למנוע כוויה. בצורת תוספת, ניתן להשתמש בשמן דגים באיכות טובה, ביחד עם אכילת מזונות צמחיים עשירים בסידן, בעיקר עלים ירוקים למינהם. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם תזונאי/נטורופת לשיפור כללי בתזונתך. בהצלחה.

תודה על שאלתך ענת, אני מסכים עם תשובתו של התזונאי - מריוס. לגבי חשיפה לשמש כדאי לדעת שהזמן היומי הנדרש על מנת לקבל את ויטמין D הנדרש הוא חצי שעה. ניתן לקרוא עוד על תופעות גיל המעבר וויטמין D באתר שלי WWW.GENICOLOG.NET וכן להשתתף בסדנאות שאני עורך בתחום זה - נשים במעגלי החיים. בברכת בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662

מנהל פורום גיל המעבר