גיל המעבר ועור הפנים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

04/03/2002 | 11:18 | מאת: מיכל

שלום פרופ' ברצוני לדעת האם חלק מתופעות גיל המעבר יש ביטוי לעור הפנים , התקמטות, נפילת עור, פצעים עור דהוי קשור לכך והאם כשחולפות התופעות וטיפול מתאים חל שיפור בעור הפנים?

04/03/2002 | 15:39 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

התשובה בקצרה היא, כן. להורמון אסטרוגן יש השפעה מיטבה על העור (כולל עור הפנים), וחסר אסטרוגן שהוא התופעה הבולטת בגיל המעבר, גורמת לנטיה להתיבשות העור וקמטים. (פצעים אינם בד"כ חלק מהתסמינים). טיפול באסטרוגן חיפי יכול לשפר ואף למנוע תופעות אלו.

04/03/2002 | 15:40 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

ראי תשובה קודמת

מנהל פורום גיל המעבר