קולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

06/08/2003 | 10:41 | מאת: דנה

שלום מהי בדיקה זו ? האם נעשית בהרדמה? היכן מבצעים אותה? תודה

06/08/2003 | 21:57 | מאת: קרניה

הבדיקה לא נעשית בהרדמה בדרך כלל היא לא מכאיבה אלא אם כן מבצעים צריבה של צואר הרחם בעת הבדיקה ואז יש דימומים מספר ימים לאחר בכן כמו מחזור חודשי. היא ניתנת לביצוע במרכזי בריאות האישה או בבתי חולים בדר"כ כלל לאחר קבלת תשובות של בדיקת פאפס מיר . הבדיקה היא צפייה באמתעות סיב אופטי בצוואר הרחם באמצעות זכוכית מגדלת המגדילה פי עשר לערך. מנסיון לא נעים לא נורא. לא כואב!

תודה על שאלתך דנה, הבדיקה קלה לביצוע ואינה מבוצעת בהרדמה. מבוצעת ע"י רופאים המיומנים לכך עם מכשיר המגדיל פי 40-150 . ניתן לקרוא בהרחבה על בדיקה זו באתר האישי שלי WWW.GENICOLOG.NET. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר