תזונה נכונה בגיל המעבר ללא הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

29/07/2003 | 19:21 | מאת: איריס

שלום רב אני מעונינת לדעת אם אפשר בתזונה נכונה בגיל המעבר לותר על הורמונים...

29/07/2003 | 23:57 | מאת: עידית סער, נטורופתית

איריס שלום, את צודקת ! תזונה נכונה, יכולה להגן מפני בעיות גיל המעבר. עליך להקפיד מעכשיו ואילך, על תפריטך וכך תוכלי להמנע מהסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס, מחלת לב ומהזדקנות מואצת ומוקדמת. כל שעליך לעשות, זה להקפיד על אכילה טובה ונכונה- שתכלול את מרכיבי המזון, שגופך זקוק להם עתה. את זקוקה לסידן וויטמין D - לכן איכלי הרבה מוצרי גבינה רזים-(רצוי מחלב עיזים)- סרדינים ודגים שומניים אחרים (רצוי עם עצמותיהם)-ירקות עליים ירוקים כהים וגרעיני חומוס. בכדי להגן על ליבך, כמו גם על עורך, את זקוקה לויטמינים A, C ,E ,להרבה ביטא-קרוטן,לסיבים מסיסים ולחומצות שומן חיוניות. ועכשיו לשפה יותר מדוברת :לכן איכלי הרבה אבוקדו, שמן זית (למשל בסלט)- אגוזים וזרעים, שיבולת שועל, אורז מלא וחום, דגנים מלאים, משמשים, גזרים, ברוקולי (בעצם רצוי שתאכלי את רב הירקות !) רצוי גם לצרוך כבד-פעם בשבוע. כל המזונות שפרטטי, עשויים להגן גם מפני סרטן שד. למטרה זו, תוסיפי גם כרוב, כרוב ניצנים, כרוב סיני. יועיל גם אם תאכלי מוצרי סויה : טופו, מיסו ורוטב סויה. ניתן גם להוסיף שעועיות, אפונה ועדשים, כמקור לפחממות מורכבות,לחלבון איכותי צמחי ולסיבים מסיסים ובלתי מסיסים. איריס, אלו הן המלצות כלליות ועליך להעזר באיש מקצוע, לקביעת תפריט אישי. בהצלחה,עידית

31/10/2003 | 20:25 | מאת: ליסה

כמה אנחנו יכולות לאכול,?

11/11/2003 | 19:52 | מאת: עידית סער-נטורופתית

אבל בתנאי אחד : מכינים את האוכל בעצמנו באמצעות שיטה המבטיחה שהאוכל יהיה גם טעים וגם בריא. אז מה יש לנו ? אוכלים כמה שרוצים מהמאכלים האהובים עלינו, כאשר הם גם יותר טעימים וגם יותר בריאיים. וגם מתפארים שהכל הכנו במו ידינו. אז מה השיטה ? את זה את תצטרכי לשאול !!! להשמע, עידית

מנהל פורום גיל המעבר