מנופאוזה - דרכים להקלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

26/02/2017 | 20:34 | מאת: איה

שלום ד"ר וקסלר, אני בת 47, מקבלת מחזור סדיר, אך לאחרונה ולאחר בדיקת דם שביצעתי לבקשת רופא נשים, אני נמצאת בתקופת המנופאוזה, מה שמסביר את בעיות השינה שלי הגורמות לעייפות, ובנוסף סובלת ממצבי רוח משתנים, וחוסר אנרגיה/סבלנות אפילו לקרוא ספר (אחד מהדברים האהובים עליי). כבר שנים רבות אני שומרת על בריאותי, עוסקת בפעילות גופנית, אוכלת יחסית בריא, שומרת על משקל ללא תנודות, לא מעשנת. אבקש לדעת ראשית, אם יש רופאי נשים בקופות החולים שתחום התמחותם הוא גיל המעבר, לצערי נתקלת ברופאי נשים שתחום התמחותם הוא פריון וילודה, ואין להם המלצות להקלות במצבי. שנית, אני מעוניינת לדעת איך ניתן להקל על הסיפטומים באמצעים טבעיים, אך לא באמצעות נטילת תרופות (אם יש כאלה). מה אני יכולה לעשות למעני שאקל ולו במעט בסיפטומים שפוגעים באיכות חיי. תודה רבה (-:

אם יש רופאי נשים בקופות החולים שתחום התמחותם הוא גיל המעבר? = כן איך ניתן להקל על הסיפטומים באמצעים טבעיים, אך לא באמצעות נטילת תרופות (אם יש כאלה). מה אני יכולה לעשות למעני שאקל ולו במעט בסיפטומים שפוגעים באיכות חיי. = הנושא הוא רחב ומלא אפשרויות ואני מציע שתבררי שאלות אלו בפגישה עם הרופא.

מנהל פורום גיל המעבר