מנפוזה מוקדמת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

14/07/2003 | 08:34 | מאת: מיכל

זהו, אני ממש מיואשת. לקח לי זמן אבל עכשו אני שם. יאוש מוחלט. אני בת 38.5 ומזה כשנה שאין לי וסת. נו טוב, לא לחלוטין. אבל במשך השנה אולי הוסת הגיעה שלוש פעמים. בשלהי הקיץ שעבר התחלתי לסבול מגלי חום נוראיים, הזעות ליליות וכאבי ברכיים ובכלל הרגשה של לאות ואיכסיות. כעת התופעות הולכות ומחמירות, גלי החום וההזעות אמנם השתפרו אבל יש תופעות אחרות , גרועות אף יותר. יובש בנרתיק, צריבה קלה בזמן מתן שתן והכי גרוע. סקס הפסיק לעניין אותי בכלל. זו הרגשה נוראית. אני אשה צעירה , אמא לילדים קטנים ומתנהגת כמו אשה מבוגרת. לכאורה יש פתרון לכל צרותי, טיפול הורמונלי. אבל אני חוששת מטיפול כזה כמו מאש. במהלך חיי חליתי פעמיים בהודצ'קין. לראשונה בגיל 16 ובפעם השניה כאשר הייתי בעיצומם של טיפולי פוריות, בגיל 26. כך שאצלי התפרצות המחלה מתקשרת מאוד לשינויים ההורמונליים שעברתי בשתי התקופות ואני פשוט חסרת אונים. לא יודעת מה לעשות. מצד אחד לא יכולה יותר לסבול את כל תופעות הלוואי והזקנה המוקדמת שקופצת עלי ומצד שני אני חרדה שאם אפנה לטיפול הורמונלי אביא על עצמי את הסרטן בפעם השלישית ואשאיר שני יתומים קטנים. אנא, עיצה, מה אפשר לעשות. מיואשת לחלוטין מיכל

21/07/2003 | 00:39 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך מיכל, לתופעות גיל המעבר 20 טיפולים שונים, מיעוטם הורמונליים והשאר לא. ראוי לגשת לרופא המיומן בגיל המעבר ולבחון ביחד את מצבך ואת הגישות השונות. בטוחני כי ימצא לך מזור, גם ללא טיפול הורמונלי. סקירה על תופעות גיל המעבר ועל טיפולים שונים תינתן מחר ב"בית השחמט" ברמת אביב ברחוב טאגור 26 בשעה 19:00. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

01/08/2003 | 11:19 | מאת: Rachel Keshet

שלום חגית אני מאוד מבינה את מצוקתך, אבל אני יודעת שיש למצוקתך על כל מורכביותיה מזור! אני מקווה שהלכת לשמוע את ההרצאה ברמת אביב אני לא יודעת מה תוכנה ומה מציעים שם אבל חשוב שתבדקי את האפשרויות שמוצעות ותחליטי מה נכון לך. אני יכולה להציע לך דרך שאני מכירה כבר כמה שנים שיכולה להתאים למצבך ולרקע הרפואי שלך, זהו טיפול הבא לאזן את המצב ההורמונאלי הספציפי לאשה לאחר בדיקה מיוחדת של רמות ההורמונים שלה, הטיפול טבעי ובטוח ומותר גם לנשים עם גורמי סיכון לסרטן או עם עבר כזה. אם תירצי עוד פרטים תוכלי להתקשר אלי לטלפון 08-9263799 בתודה ובברכת רפואה שלמה רחל קשת, נטרופתית

מנהל פורום גיל המעבר