בריחת סידן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

12/07/2003 | 22:39 | מאת: זיוה

האם התופעה של בריחת סידן היא תופעה תורשתית?

16/07/2003 | 19:21 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך זיוה, אחד הגורמים של מחלת האוסטיאופורוזיס - התפוררות העצם [ולא בריחת סידן] הוא הגורם התורשתי. אכן, מעשה אימהות סימן לבנות. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

19/07/2003 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

זיוה, שימי לב לתשובה. רק אחד הגורמים הוא תורשתי. יש גורמים נוספים שיש לנו שליטה עליהם כגון: צריכת מזונות עשירים בסידן והימנעות ממזונות ה"זורקים" סידן מהגוף כגון: קפה, מלח, קקאו, משקטות תוססים, סוכרים ועוד. פעילות גופנית ותוספי מזון גם כן יכולים לסייע

מנהל פורום גיל המעבר