מניעת אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/07/2003 | 19:54 | מאת: שירן

לד"ר שרגא שלום, מבקשת לדעת איזה תוסף מומלץ לקחת למניעת אוסטאופורוזיס. יש לציין כי אינני סובלת מתופעות של גלי חום וכיו"ב . האם רפירמין, אלטרנה וכדומה טובים למטרה זאת? בתודה מראש, שירן

תודה על שאלתך שירן, למניעת אוסטיאופורוזיס טובים: אורח חיים מתאים[הפחתת מתח, נופשים...] פעילות גופנית מתאימה והימנעות מפעילות גופנית לא מתאימה, תזונה נכונה [ללא משקאות תוססים, קפה], המנעות מהרגלי חיים לקויים ופוגעים [עישון, אלכוהול...], תוספי סידן ציטרט במידה וחסר בתזונה, ותוספים מעודדי בנית עצם ומקטיני הרס עצם [שמות איני יכול לומר כאן] ותרופות. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר