גלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/07/2003 | 13:12 | מאת: סוזנה

אני בת 51. עברתי כריתת רחם ושחלות לפניי 7 שנים, לקחתי פרמריל במשך 6 וחצי שנים. מזה כחצי שנה שאני לא לוקחת פרמריל. אני סובלת מאוד מאוד מהזעות וגלי חום. עד כדי התעוררות בלילה. הפסקתי את הכדורים בעקבות כל הכתבות שהיו על זה. האם יש קשר בין הפסקת הכדורים לגלי החום וההזעות? ואם כן, האם ישנה אפשרות להקל מבלי לקחת הורמונים שוב. אשמח גם לשמוע את דעתכם בנושא לקיחת הורמונים בגילי. ברצוני לציין שכחצי שנה אני לוקחת כדור בשם לוסטרל 50 מ"ג ליום. תודה רבה מראש סוזנה

04/07/2003 | 01:54 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך סוזנה, אם מישהי בחרה להפסיק נטילת הורמונים אני ממליץ לעשות זאת בהדרגתיות מרובה. אפשר תוך כדי הירידה האיטית במינון להוסיף תוספים מסוגים שונים כמו פיטואסטרוגנים, קוהוש שחור, נר הלילה, אומגה 3 ועוד ועוד. כמובן גם סגנון חיים קובע, ותזונה גם. לשאלתך אפשר להקל ואף להעלים את התופעות שציינת. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר