דימום בזמן תקופת הבלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

30/06/2003 | 21:19 | מאת: רחלה

אני בת 53. המחזור הפסיק לי לפני שש שנים בערך. במשך 5 שנים לקחתי הורמון חלופי (מדבקות). ובגלל פחד מתופעות לואי של ההורמון לפני שנה הפסקתי, ואני לוקחת פמינול פעמיים ביום. (הורמון חלופי המופק מצמח הקוהוש השחור). היום גיליתי הפרשה דמית שקופה, שאני רואה אותה רק לאחר מתן שתן. אני מאד מאד מאד דואגת. עד כמה שאני יודעת זה סימן לא טוב. האם תופעה כזאת מצביעה תמיד על צרה שבדרך?. מתוך מה שקראתי על הנושא זה יכול להיות סימן לסרטן הרחם. האם יכול להיות מצב נורמטיבי שמדי פעם יש הפרשה קלה או דימום קל, או שזה תמיד תמיד סימן לבעיה?!!!. שאלה שניה האם במצב זה הדימום יכול להתגבר לדימום משמעותי ומסוכן. ברור לי שאני צריכה ללכת לרופא נשים, וזה מה שאני אעשה מחר. אבל אני אודה לך מאד באם תענה לי על שתי השאלות שלי. אני מאד מאד חרדה ומודאגת.

04/07/2003 | 10:04 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך רחלה, דימום במצבך אכן מחייב לגשת לגינקולוג. ניתן לקרוא על דימומים כתבה גדולה ומפורטת באתרים שונים כולל בשלי WWW.GENICOLOG.NET בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר