הפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

30/06/2003 | 11:27 | מאת: רות

אני בת 51. אובחן גידול שפיר בבלוטת התריס עם ביקורת של אחת לשנה. הכל תקין ללא תרופות. אני סובלת מעודף משקל של כ-20 קילו. התחלתי בתהליך של ירידה במשקל במרפאה הוליסטית. הקצב לא משהו. האם לזה שלא קבלתי מחזור מ12.4. קצת יותר מחודשיים יש השפעה. והאם עלי להיוועץ ברופא לצורך קבלת הורמונים. יש לציין שאין לי שום גלי חום לא דכאונית והאמת שבאופן נפשי וכללי אני מרגישה כמו בשנות העשרים פרט למשקל שהשתנה מאוד לרעה.

04/07/2003 | 10:46 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך רות, לתקופת גיל המעבר כ 60 תופעות, סימנים וסימפטומים וביניהם צבירת משקל. כדאי להבין את מקורות צבירת המשקל ולדעת "להתחכם" לגופנו כמו למשל צריכת פחמימות מורכבות בכל ארוחה ולהימנע מפחמימות פשוטות כסוכר. לגבי נטילת הורמונים: אלו ינתנו לפתרון בעיה ולא למניעה - על פי הוראות משרד הבריאות. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר