הסרת שיער סביב הפטמות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/02/2010 | 23:22 | מאת: איילה

אני בת 25, סובלת מגיל צעיר מציסטות בשני השדיים והיסטוריה של סרטן שד במשפחה. אני מתעניינת בהסרת שיער סביב הפטמות בלייזר/ אפילציה ורציתי לדעת אם קיים סיכון בהתחשב בכך שטיפולים כאלה מחממים את האיזור ואם אני בוחרת בלייזר מדובר בקרינה מסויימת (אומנם רק לשכבה העליונה של העור כך טענים). בקיצור, יש סיבה לא לעשות זאת? תודה:)

איילה שלום אין קשר בין מבנה השד לבין השערות על עור השד את יכולה להסירן או לא להסירן ללא כל חשש מבחינת ההשפעה על השדיים. בהצלחה ד"ר תמני קרני

15/02/2010 | 20:09 | מאת: רונית

אני גם שוקלת לעשות לייזר\אפילציה סביב הפטמות, ואשמח אם תמליצי לי על מקום עם שם טוב שאפשר לעשות שם הסרת שיער מסוג זה. מה עדיף? לייזר או אפילציה? אשמח לקבל תגובה. תודה רבה.

15/02/2010 | 21:23 | מאת: איילה

הי רונית, אני בעצמי עדיין מבררת את העניין. סיכום הדברים שהעלית עד כה הוא שטיפול אפילציה יותר יקר וכואב ואורך יותר זמן אבל מבטיח תוצאות, אולם יש חשש לצלקות בעור העדין שסביב הפטמה וצריך ללכת רק למישהי עם המלצות והמון ניסיון. לייזר לעומת זאת, פחות כואב, פחות יקר, אבל בגלל שמדובר באיזור הורמונלי יש חשש לצמיחה של זקיקים רדומים- כלומר שפתאום יצמח עוד שיער שלא היה שם קודם. בנוסף לייזר לא מתאים לבעלות עור כהה.

מנהלי פורום בריאות השד