פענוח ממוגרפיה ואולראסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/02/2016 | 09:24 | מאת: אלה קלנר

שלום רב!!!בעקבות גילוי גוש בשד השמאלי נשלחתי לממוגרפיה ואולרסאונד.אני בת 43.אין לי סיפור משפחתי של סרטן השד חוץ מדודה מצד אמא.בתשובה לממוגפיה רשום על 2 השדיים:לא נראו גושים בריקמה הרכה.לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.רקמה פברוגלאנדולארית תקיה.צל העור ופטמה תקינים.1:birads בדיקה תקינה.בדיקת us שמאל:ציסטות-שעה 3-באיזור המישושי הודגמו ציסטות קטנות.2:birads-ממצא שפיר. Us ימין:ציסטות:שעה 9-הודגמה ציסט בגודל 0.7 ס"מ .2:birads-ממצא שפיר.בית שחי תקין מ-2 הצדדים.האם מהפענוח הזה ניתן להסיק חד משמעית שזה שפיר?רשום גם:מבנה רקמת השד הוא בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני.תודה רבה!!!

אלה שלום התשובה אומורת כי השדיים שלך תקינים ללא סימנים המצביעים על מחלה בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד