ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

10/02/2016 | 07:35 | מאת: שגית

שלום אני בת 45 ואין סרטן השד במשפחתי. היו לי ציסטות בחזה שהרגשתי במישוש. ולכן ביצעתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ואף שאבו לי אותם לבקשתי. ביצעתי מאז גיל 40. פעמיים ממוגרפיה. הפעם האחרונה לפני שנתיים. בשבוע שעבר ניגשתי לרופא לבדיקה שגרתית והוא ציין שכל אישה מעל גיל 40 צריכה לעשות ממוגרפיה פעם בשנה ונתן לי שוב ממוגרפיה. ציינתי את עניין הקרינה והוא אמר שאם יש לי ביטוח פרטי שאנסה לבדוק mri. שאלותיי: 1. האם אין סכנה מבחינת החשיפה הנשנית לקרינה? ביצעתי בעברי בדיקות סיטי ולכן אני חוששת. 2.האן שווה לפנות לביטוח לבקשת mri?האם המהימנות שווה ? 3. מה עדיף לעשות? אשמח לתשובות

שלום ההחלטה על סוג הדימות שאת צריכה לעבור, אם בכלל, נתונה בידיו של הרופא הבודק אין בארץ הוריה על ביצוע ממוגרפיה אחת לשנה או שנתיים בגילך , באופן קבוע אלא רק לאחר גיל 50 לגבי MRI יש לבצעו רק אם יש סיבה ולא כבדיקת סריקה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד