ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

06/01/2016 | 17:54 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 30, בריאה ולא נשאית. אחותי למחצה (ביתו של אבי) חלתה בסרטן שד דו-צדדי. לראשונה בגיל 30 ושוב בגיל 39. גם היא לא נמצאה נשאית למוטציות השכיחות. סבתי מצד אבי חלתה בסרטן לבלב בשנות ה-60 לחיה. בשל הסיפור המשפחתי הומלץ על מעקב שכולל ממוגרפיה אחת לשנה, MRI אחת לשנה ובדיקת רופא כל חצי שנה. מעבר לבעייתיות שבאישור בדיקת ה-MRI בקופ"ח, אני מאד לא שקטה מהרעיון לעשות ממוגרפיה בכל שנה מגיל כל כך צעיר. כירורגית השד שלי אמרה שאפשר להסתפק בצילום במנח אחד, אבל בכל זאת. האם זה הכרחי? האם הסיכון לא גדול מידי? תודה חן

חן שלום לרב לא עושים ממוגרפיה לפני גיל 35 . עקב סמיכות השד הבדיקה לא מאתרת סרטן שד בגיל הצעיר בברכה ד"ר תמי קרני

10/01/2016 | 20:48 | מאת: חן

כבר עשו לי ממוגרפיה פעם אחת לפני שנה (בגיל 29)... וההמלצה של הרופאים ושל הייעוץ הגנטי היא על ממוגרפיה אחת לשנה...

מנהלי פורום בריאות השד