גידול שפיר יכול להפוך לממאיר?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

10/12/2015 | 10:21 | מאת: מיכל

לאחותי בת 36 יש גוש בשד שנבדק לפני 8 שנים בביופסיה ונמצא שפיר. באולטרסאונד שנעשה לפני שבועיים גודלו של הגוש 1.5 ס"מ כאשר לפני 8 שנים גודלו היה 1.4 ס"מ. הכירורג אמר שאין כ"כ שינוי ולכן לא חובה לבצע ביופסיה נוספת אלא להיות במעקב עוד חצי שנה. חשוב לציין שאחותי בהיריון (חודשים ראשונים) ולכן האם בכל זאת לא עדיף לבצע ביופסיה נוספת? האם ההיריון יכול להחמיר מצב? האם לא עדיף להוציא את הגוש למרות שהוא שפיר כדי להיות רגועים לבאות? והאם גוש שפיר יכול להפוך עם השנים לממאיר חלילה? אודה מאוד מאוד לתשובתכם בבקשה חג חנוכה שמח!

שלום בדכ גושים שפירים לא הופכים לממאירים גוש שכמעט לא השתנה במשך 8 שנים ויש לגביו ביופסיה שהיתה שפירה , ניתן להניח שהוא תקין ולא צריך לעשות איתו דבר בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד