ממוגרפיה אחת לשנה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

09/12/2015 | 10:37 | מאת: דנה

שלום אני בת 44. אם ל-3. בריאה בד"כ. במהלך 3 השנים האחרונות אני עושה בדיקת ממוגרפיה אחת לשנה, זאת בהמלצת הרופא המטפל (כירורג שד), מאחר ויש במשפחתי מצד אבי היסטוריה של סרטן שד. רציתי לדעת האם יש סיכון רדיואקטיבי בבדיקות ממוגרפיה תכופות. קראתי מאמרים שונים בתחום ודי נלחצתי. אודה לתשובתכם

שלום אין סכנה רדיואקטיבית אבל עודף קרינה יכול לטווח קצר להזיק בד"כ אין סיבה בגילך לבצע ממוגרפיה כל שנה אלא אם כן ישנה סיבה מיוחדת סיפור משפחתי כפי שאת מציינת אינו סיבה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד