תוצאות אולטרסאונד שד האם עלי למהר לרופא .

דיון מתוך פורום  בריאות השד

20/10/2015 | 19:00 | מאת: ורדה 66

עשיתי בדיקת אולטרה סאונד שד כהשלמה לממוגרפיה שהיתה תקינה.בבדיקת הא.ס.ש שד שמאל תהליכים ציסטיים זעירים הודגמו בהיקף השד אין עדות לגוש סולידי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות . BIRADS 2. בשד ימין בשעה 10 בזנב השד הודגמה קישרית אינטרהממרית בגודל 0.5 ס"מ תואם ממצא ממוגרפי(בממוגרפיה הכל תקין) בשעה 11 כ_1 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש היפואקגני מוגדר היטב בגודל 1 ס"מ ייתכן ריקמתי. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות BIRADS 3

ורדה 66 אכן רצוי כי תעברי גם בדיקה כירורגית ותראי לרופא/ה על צילומי הממגוגרפיה והאולטרה סאונד, אולם אין צורך למהר בברכה ד"ר תמי קרני

10/11/2015 | 15:22 | מאת: מעין

שלום, אני בת 29. לפני כחצי שנה הייתה לי נפיחות בשד ימין עם כאב. מאז הנפיחות הולכת ובאה (אך לא באותה עוצמה שהייתה בהתחלה) והכאב ירד אך עדיין קיים במגע. אני מרגישה שקיים גוש שכואב לי כאשר ממששת אותו, גם הכירורג מרגיש אותו. הכירורג הפנה אותי לאולטרסאונד אך לא נמצא כלום, עשיתי אולטרסאונד נוסף לאחר חודשיים וגם הוא נמצא תקין. כעת ממליץ הכירורג על ניתוח לברר מה בדיוק יש שם!?! הצעה זו נראית לי קיצונית מידי, האם אני טועה?

מנהלי פורום בריאות השד