עזרה בפענוח תוצאות ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/08/2015 | 01:32 | מאת: נטע

שלום, שמי נטע, בת 50 ללא היסטוריה משפחתית של סרטן שד. בתוצאות ממוגרפיה שקיבלתי: שד ימין ללא ממצא חריג, שד שמאל: "קשריות בגודל של 10 מ"מ, בעלות גבולות מוגדרים, בסמיכות נמוכה, אחד פנימי תחתון, שני במחצית העליונה של השד. לא נראו בשנת 2009. הערכת המצא: שפיר מבחינה רנטגנית" הומלצה בדיקת אולטרסאונד אך נקבע לי תור לחודש דצמבר. האם ניתן להמתין עד אז? אודה על חוות דעת כללית על הממצא.

שלום הפרוש הוא שמדובר בממצאים שפירים קרוב לודאי אבל אם התבקש אולטרסאונד, יש לבצעו תוך מספר שבועות ויש לדרוש זאת מהגורם המבטח ( יש המון מכונים , הן בקהילה והן בבתי החולים) בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד