אחרי סרטן

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/07/2015 | 10:32 | מאת: ליז

שלום, אני בת 23, לפני כשנה מצאו לי גידול סרטני בשד 1.3 סמ, עברתי ניתוח והקרנות (תודה לאל ללא כימוטרפיה). אני מטופלת בטמוקסיפן 20 מג כבר שנה. כיום אני שנה אחרי, רוצה להביא ילד, האונקולוגית שלי המליצה לחכות כשנתיים להיות מטופלת בטמוקסיפן, ורק לאחר מכן להיכנס להיריון. החישוב שלי זה שאם אהיה מטופלת שנתיים אני צריכה עוד חצי שנה להתנקות מהכל, זה בערך עוד שנתיים עד שאביא ילד, אני לא רוצה לחכות הרבה זמן, מצד שני הייתי בהתייעצות אצל פרופ גדול, והוא מצידו אמר שאין שום בעיה להיכנס להריון מתי שארצה ולהפסיק את הטיפול בטמוקסיפן מתי שארצה...וכמובן לאחר הריון לחזור לטמוקסיפן. רק לצורך להתייעצות רציתי לדעת מה הדעה פה של המומחים בפורום....האם זה תקין להפסיק את הטיפול בטמוקסיפן אחרי שנה כדי להיכנס להריון???

ליז שלום אני שמח שעברת את הניתוח לסרטן מבלי להזדקק לטיפול כימותרפי לשאלתך אין תשובה חד משמעית וברורה אין הוכחה חד משמעית כי המתנה של שנתיים חיונית , אם כי זאת המלצה מקובלת. אותו הדבר נכון לגבי הטיפול בטמוקסיפן מאידך העובדה כי חלית בגיל צעיר מאד מהווה גורם סיכון משמעותי ועיקר הטיפול הוא " מלחמה" בהורמונים הנקביים הריון מוקדם או הפסקה בטמוקסיפן עשויים להיות פשרות שלא הייתי ממליץ לקחתם מזלך שגם אם לא תתפשרי עדיין תוכלי ללדת בגיל לא מבוגר אני מאחל לך שתחיי חיים ארוכים ומאושרים ותלדי בשמחה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד