גודש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/07/2015 | 11:16 | מאת: בדוי

שלום, אני בת 23 וסיימתי לפני כשנה וחצי להניק, במשך ההנקה לקחתי גלולות למניעת הריון הנקראות סרזט והמשכתי לקחת אותם גם במשך חצי שנה לאחר סיום ההנקה בהמלצה של הרופא. יש לציין שבמשך שנה וחצי בהן לקחתי את הגלולות לא קיבלתי מחזור והרופא נשים אמר שזה תקין, לפני כחודש עברתי לגלולות רגילות הנקראות גינרה ומאז התחילו לי כאבים בשדיים בעיקר בשד השמאלי שהקרינו גם קצת לבית השחי, הלכתי להיבדק אצל רופא כירורג. הוא בדק אותי בדיקה ידנית בשני השדיים ואמר שלפי בדיקה ידנית הכל נראה תקין והוא לא מוצא גושים חשודים בנוסף הוא הפנה אותי לאולטרסאונד שנמצא תקין – בלוטות השחי לא נפוחות ולא נמצא ממצא סונוגרפי. הכירורג אמר שהכל תקין ושכנראה שד אחד פשוט מקבל יותר הורמונים עקב שינוי הגלולות ולכן הוא מרגיש יותר גדוש ויותר וכואב ואין לי מה לדאוג, ומשום מה אני עדיין מודאגת. האם אני יכולה להיות רגועה במידה והבדיקת אולטרסאונד יצאה תקינה?

בדוי אם אינך רגועה מומלץ לגשת לבדיקה חוזרת עם צילומי הUS (לא רק תשובה כתובה) ולשאול תוך כדי הבדיקה את כל השאלות המציקות לך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד