הפרשה מהשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/04/2015 | 13:27 | מאת: חני

שלום אני בת 40, ובגלל היסטוריה משפחתית של סרטן שד (אימי חלתה והחלימה מסרטן שד, לא נושאת את הגן). אני נבדקת בקביעות אצל כירורג שד +ממוגרפיה ואולטרסאונד כל שנה. בבדיקת ממוגרפיה מלפני חודשיים הכל תקין. אין גושים, הסטידיות בלוטות תקינות. בבדיקת אולטרסאונד מלפני שבוע הכל תקין אין גושים, ציסטות ובלוטות תקינות חוץ מהרחבה קלה של צנורות החלב דבר שנראה גם בבדיקות קודמות. כירורוג השד בדק ואמר שהכל תקין. ציינתי לפני הרופא שבלחיצה על הפיטמה בלבד יוצא לי נוזל לבן-צהבהב מעט, ובעבר נבדקתי בדיקה צטולוגית והכל יוצא תקין. יש לציין שבצעירןתי סבלתי מפרולקטין גבוה אבל ערכתי בדיקת פרולקטין שבוע שעבר ויצא תקין. הרופא הפנה אותי למען השקט שלי לבדיקה צטולוגית עדיין לא קיבלתי תשובה. האם לאור הממצאים יש חשש ממשי לסרטן שד מאוד מודאגת וחרדה

חני שלום נראה כי בלתי אפשרי לענות על שאלתך תשובה סטטיסטית לא תשנה את את החרדה בה את מצויה. תשובה מדויקת בודאי לא ניתן לתת כאן כאשר בידי הנתונים אותם את סיפקת ומצויים בידיך. נראה כי נאלץ להמתין לתשובת המעבדה. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד