גינקומסטיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

27/03/2015 | 20:08 | מאת: שמואל

אני גבר בן 74, עקב תלונתי על המצאות גוש בשד הימני, נשלחתי לבצע בדיקת ממוגרפיה + אולטרסאונד. בתשובה לבדיקה נרשמו הנתונים הבאים: בממוגרפיה - הודגמה מעט רקמה פיברוגלדולרית מאחורי הפטמה. BIRADS2- ממצא שפיר. באולטרסאונד - אותם ממצאים ובתוספת שלא הודגם כל גוש סולידי או ציסטה. שאלתי היא: האם אני שריך לדאוג? כי הרופא במישוש ה אבחן בליטה בקוטר 2 ס"מ; מדי פעם אני חש כאבים בפיטמה. עלי להעיר שעברתי לא מזמן ניתוח ראדיקלי של כריתת הערמונית. אודה מראש על תשובתכם.

שלום גיניקומסטיה בגבר אינה צריכה לעורר דאגה וכפי שאתה מתאר בתופעה , שאמנם כואבת מדי פעם, אבל אינה מדאיגה ודורשת מעקב אצל כירורג שד בלבד בברכה פפו

מנהלי פורום בריאות השד