סרטן שד בגבר

דיון מתוך פורום  בריאות השד

06/02/2015 | 22:11 | מאת: מאיר

שלום רב, בן 34, בריא בד"כ. לפני מספר שבועות הרגשתי גוש מאחורי הפטמה הימנית עם כאב בלחיצה. ביצעתי אולטרסאונד להלן התשובות: "שד ימין - הודגמה רקמה בלוטית, היפואקוגנית עם היפרמיה קלה עד בינונית בדופלר צבע בגודל כ 2.0*0.8 ס"מ. ייתכן תהליך דלקתי. לא נצפו ציסטות, לא נצפו גושים מוצקים, בית שחי-ב.מ.פ." בשד שמאל כאמור לא נצפה דבר. הלכתי לכירורג שד שנתן אנטיביוטיקה לשבועיים למקרה שמדובר בדלקת וביקש שאחזור אליו לביקורת ובמידה והאנטיביוטיקה לא עזרה יפנה להמשך בדיקות. אני לוקח את האנטיביוטיקה כבר שבוע ואין שיפור במצב כלל. ישנה היסטוריה משפחתית של סרטן שד (אם בגיל 45 וסבתא בגיל מבוגר יותר) ובנוסף התחלתי לפני כחצי שנה תהליך של עלייה במשקל ובניית שרירים, תוך חצי שנה העליתי 14 קילו (תפריט האוכל השתנה בהתאם). 1. מה הסיכוי לסרטן שד בגברים, ומה הסיכוי במקרה הספציפי שלי? 2. האם ייתכן כי העלייה במשקל גרמה לגוש להיווצר והאם סיבה זו בד"כ גורמת לגוש שפיר או ממאיר? בכלל האם יש קשר בין תזונה להיווצרות גוש כזה? 3. האם בהכרח מדובר בגוש שפיר או ממאיר, או שמא יכול להיות שמדובר בגוש מסוג אחר, אם יש דבר כזה?

מאיר שלום אם מדובר בדלקת לא יורגש שיפור מידי הסיכון לסרטן שד בגבר הוא אחד למאה נשים עם סרטן שד , בגילך אחת מ2320 נשים עם סרטן שד כך שאחד למאה הופך הסיכון ל1 מ 23,200 . למרות הסיכוי הסטטיסי הנמוך ראוי לבדוק עד הסוף. עלית המשקל שינוי תזונתי וביוחוד שימוש בתוספי מזון כמו ויטמינים וטיפול בנית גוף כמו סטרואידים יכול לגרום לשינוי בשד. האם ממאיר או שפיר נדע בסוף הברור אשר תעבור בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד