אבחון MRI

דיון מתוך פורום  בריאות השד

07/01/2015 | 07:21 | מאת: סיון

היי, אודה לעזרתכם בפענוח בדיקת MRI שדיים שביצעתי.אובחנתי כנשאית הגן BRCA2 סיכון גבוה לסרטן השד. מלאות בשד ימין. עם החסרת השומן והזרקה דינמית של T1 - ו T2 הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים בערכי והחסרות. MIP גדוליניום. בוצע עיבוד הנתונים ע"י . קודם מ- 30/11/2013 MRM - בוצעה השוואה ל לא הודגמו מוקדי האדרה חשודים דו צדדית. בקטע חיצוני בגובה הפטמה ובעומק השד גוש בעל אות גבוה סגלגל בגודל כ- 1 T2 ברצף ס"מ עם מחיצות, כנראה ציסטה. לא הודגם ב- 30/11/2013 . לא מקבל האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד. יכול להתאים לממצא הקליני המתואר בהפניה. לסיכום: בקטע חיצוני מרכזי בעומק השד שלא הודגם בבדיקה מ- T2 - גוש בעל אות גבוה ב 11/2013 . אינו מקבל האדרה, כנראה ציסטה. לא הודגמו מוקדי האדרה חשודים. .BIRADS 2 אמליץ: קורלציה עם אולטרסאונד לממצא מימין והמשך בירור בהתאם לצורך.

סיוון שלום הומלץ לך בפענוח הMRI לעשות אולטרה סאנד עם התשובות והצילומים גשי לבדיקה כירורגית כדי לקבל הסבר מלא בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד