BI-RADS 3

דיון מתוך פורום  בריאות השד

17/11/2014 | 23:52 | מאת: לימור

היי גיליתי גוש בשד עם הפרשה שנראת כמו חלב. הכירוג הפנה אותי לממוגרפיה ול US. בתוצאות רשום רקמת שד פברוגלנדולרי, ניראו כמה גושים תקינים ו 2 גושים בגודל 0.5 בכל שד שפוענחו ממצא כנראה שפיר BI-RADS 3 הרופאה המליצה על ביופסיה טרוקאט. תוכלו להסביר לי מה הסיבה? קראתי קצת באינטרנט והבנתי שהדרגה הנ"ל בדרך כלל תקינה ויש צורך רק במעקב. מדוע הפנו אותי גם לביופסיה ומה הסיכוי שממצא כנראה שפיר יופיע לי גוש סרטני? ממש נסערת....

לימור שלום הגדרה זו הינה של ממצא שדורש מעקב אך לאו דווקא ביופסיה מציע לקבל חוות דעת נוספת של מומחה בהדמיית שד לגבי הצורך בביופסיה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד