ממוגרפיה לבת 35

דיון מתוך פורום  בריאות השד

22/10/2014 | 12:26 | מאת: יפעת

הכירורג הפנה אותי לבדיקת ממוגרפיה- ראשונה. לדבריו, הבדיקה מוצדקת, כי לאמא היה סרטן שד בגיל 55. אולם, אמא קיבלה תשובה שאינה נשאית של הגנים נושאי המוטציה. האם הבדיקה מוצדקת הבנתי כי הבדיקה בעצמה מעלה וגורמת לסיכוי לסרטן שד אז מדוע עליי לבצע אותה

יפעת שלום ההמלצות המקובלות לגילך, גם אם לאם היה סרטן שד בגיל 55 היא להתחיל בביצוע ממוגרפיה כבדיקת סקר בגיל 40 . בגיל 35 כדאי לבצע ממוגרפיה רק אם האם חלתה בגיל צעיר, או שישנו ממצא בשד בבדיקה גופנית שדורש זאת. אם אין סיבה מיוחדת לכך הייתי נמנע בשלב זה מבדיקת ממוגרפיה ומשוחח על כך אם הכירורג המפנה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד