ציסטות בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

02/09/2014 | 17:01 | מאת: שגית

אני בת 43+3 ילדים. יש לי ציסטות בשד שמאל. בגיל 40 עברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד והתגלו הציסטות. ולפני 8 חודשים שוב עברתי ממוגרפיה ואלטרסאונד ושוב התגלו הציסטות. העניין הוא שאני עוקבת אחרי הציסטות עי" האולטרסאונד. ובהשוואה של הציסטות בין הבדיקות השונות כולל האולטרסאונד שנערך ממוגרפיות שונות . חל שינוי בגודל הציסטות בשד השמאלי מבדיקת אולטרסאונד אחת לשניה הציסה גדלה. בתחילה היו בגודל של 0.9 אחכ 1.4 אחכ 2.2 ועכשיו 2.6. יש לציין שיש לי 2 צסטות בשד שמאלי שרק הולכת וגדלות מבדיקה אחת לשניה. האם זה נורמלי? אותי העניין שהצסטות גדלות ולא קטנות או נעלמות קצת מלחיץ. האם כדאי לשאוב אותם כדי להיות בטוחים שחלילה לא מדובר בתהליך סרטני? יש לציין שאין לנו סרטן השד במשפחה. וכל הבדיקות נעשו משום שבמישוש אני מרגישה את הציסטות והן לא כואבות לי.

שגית שלום ציסטות בשד הן לא מחלה בגיל הפוריות ואין צורך "לעקוב " אחריהן הן גדלות וקטנות בהתאם לזמן במחזור החודשי . הן לא "הופכות" להיות משהו אחר. הן נשארות כיסים עם נוזל בשד . בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד