גוש\בליטה באיזור בית שחי-חזה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/08/2014 | 15:34 | מאת: אפרת

רופאת משפחה חושדת שיש לי "שד שלישי" באזור בית שחי-חזה. לפני שנה ביצעתי אולטרסאונד והיה תקין הכל. מה זה יכול להיות? העניין נורא מלחיץ אותי... במה מדובר? ואיך ניתן להסיר את זה

אפרת שלום "שד שלישי" או כפי שנקרא בלשון מקצועית שד אקססורי הינה תוספת רקמת שד נורמלי שגולשת לבית השחי. לעתים מדובר ברקמה מינימלית ולעתים ברקמה בכמות גדולה. כשהשד גדוש או כואב , כמו בהריון, גם רקמה זאת גדלה או הופכת לרגישה. אין בכך כל סכנה . לעתים יש נשים המבקשות להסיר ניתוחית רקמה זו - הסיבה היחידה הינה קוסמטית ולא כל סיבה אחרת. מי שמנתח ניתוחים כאלו הם בעיקר הפלסטיקאים , או כירורגי שד בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד