רקמת שד פיברוגלנדולרי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

12/08/2014 | 08:37 | מאת: יעל

בת 60, לפני 22 שנה סרטן שד (פחות מ1- ס"מ- לא עבר לבלוטות). מזה כ-10 שנים כבר רשום לי בתוצאות הממוגרפיה : מבנה רקמת השד בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני - (תמיד אני עוברת במקביל u.sשאלתי - האם רקמה שבחלקה פיברוגלנדולרית שכיחה בגיל 60 - מזה זה בעצם אומר,האם מקשה על פיענוח הממוגרפיה ובעצם מהווה סיכון? ואם כן מה עלי לעשות. בתודה מראש - יעל

יעל בוקר טוב התאור "מבנה רקמת שד בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני" מתאר שדיים בריאים , תקינים. השד של כל אשה בנוי מבלוטות מפרישות חלב בלטינית גלנדולר- בלוטי רקמת חיבור בלטינית פיברו ורקמת שומן. בהתאם לגיל האשה היחס בין מרכיבי השד משתנה. בגיל הפוריות יש הרבה בלוטות חלב כי צפוי שאשה צעירה תניק. ואז המרכיב הבלוטי חיבורי (פיברוגלנדולרי) גדול מהמרכיב השומני . בגיל המבוגר יש יותר רקמת שומן ופחות בלוטות חלב ורקמה חיבורית. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד