כאבים בפטמות לאחר הווסת.

דיון מתוך פורום  בריאות השד

27/07/2014 | 15:38 | מאת: ג'קונדה

שלום. הרבה מאד מידע נמצא ברשת על כאבים בפטמות לפני הווסת/הריון אולם אינני מוצאת מידע על כאבים בפטמות לאחר הווסת. אני בת 46 , אם ל-3 , ווסת סדירה , לא משתמשת באמצעי מניעה (הוצאתי התקן מירנה לפני כ- 10 חודשים). הווסת האחרונה הופיעה באיחור של שבועיים וחצי (יש לציין שאחרי שבוע של איחור עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית). בדרך כלל לפני הווסת מופיעים כאבים בשד , כובד ורגישות. הפעם נעדר הסימן הזה ורק כאב (במגע/חיכוך) בפטמות היה. לאחר הווסת שהייתה( להערכתי)רגילה+ (דימום קצת יותר מסיבי ) נמשכים הכאבים בפטמות ללא שינוי מלפני הווסת. במהלך מחזור רגיל- הכאבים, הרגישות והכובד בשד נעלמים בתחילת הווסת. שאלתי היא מהן הסיבות שבגללן עשויה התופעה להמשך גם לאחר סיום הווסת. תודה.

שלום כאבים בשדיים הינה תופעה קלינית מאד נפוצה עם טווח רחב מאד של תסמינים : כאבים או גרד בשדיים לפני בזמן או לאחר הווסת כאב בפטמות הינו אחד הסמפטומים ובפני עצמו אינו מדאיג ממליץ להיבדק ע"י כירורג שד ולבצע ממוגרפיה קרוב לוודאי שהכל יהיה תקין ואז ניתן להסתפק במעקב בלבד בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד