פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/07/2014 | 15:16 | מאת: שירן

שלום, בת 25, התגלו לי מספר פיברומות בשד שנבדקו על ידי כירורגית ובדיקת אולטראסאונד והניבו כי מדובר בגושים שפירים. יש לי במשפחה היסטוריה מצד אבא שלי- סבתא שלי חלתה בסרטן השד בגיל מבוגר (70 פלוס) , האם אמי בסיכון לפתח את המחלה? עלי לעשות בדיקה גנטית? (מצד אמא אין היסטוריה של המחלה) בברכה שירן

שירן בוקר טוב אמך בסיכון מוגבר לסרטן השד אם אמא שלה חלתה. נוכחות הפיברואדנומות לא מעלה את הסיכון שלך לחלות. לבדיקה הגנטית יש משמעות רצינית ביותר על המשך חייך וצריך לשקול היטב האם מידת התועלת שתפיקי ממנה שווה את הנזק בגילך הצעיר. לכן ראוי לדון בנושא זה עם רופא/ה המבינים בתחום. בברכה ד"ר תמי קרני

20/07/2014 | 09:52 | מאת: שירן

איזו משמעות רצינית יש לבדיקה גנטית על חיי? וכיצד היא מזיקה? תודה

מנהלי פורום בריאות השד