האם אפשר להסתפק באולטראסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/05/2014 | 12:40 | מאת: חיפאית

שלום ! בת 63, עברתי כבר בסביבות 10 בדיקות ממוגרפיה ,הראשונה בגיל 40. בנוסף לכך לפחות פעם אחת אולטראסאונד ופעמיים ניקור. כל הבדיקות תקינות. נכתב כי מבנה מירקם השד בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי . אני חוששת להמשיך ולבצע בדיקות ממוגרפיה בגלל השפעה מצטברת שאולי תזיק לי. במילים אחרות- אני רוצה להימנע מלקחת סיכון מיותר. אין אצלי סיפור משפחתי. רופא הנשים שלי , לדעתו, אני יכולה להסתפק בבדיקת אולטראסאונד, מכיוון שאצלי אפשר לראות היטב אם יש ממצא גם בבדיקה כזאת , בזכות מירקם השד. אני יודעת שכירורגים שד, אולי מרביתם, חושבים אחרת וממליצים על בדיקת ממוגרפיה כבדיקה הבסיסית הראשונית. אולי זה מתוך חשש כי יפספסו ממצא חיובי?! האם לדעתכם אכן אפשר להסתפק בגילי ובמצבי בבדיקת אולטראסאונד? האם רופא משפחה יכול להפנות לבדיקה כזאת בלי המלצה של כירורג שד? תודה רבה

חיפאית בגילך בדיקת ממוגרפיה פעם בשנתיים יעלה יותר באיתור מוקדם של סרטן שד. האם US יאתר בכלל סרטן שד בגילך צריך לבדוק אותך ולראות את הממוגרפיה כדי לענות על השאלה בדיקה אחת פחות יעילה בכל מקרה גשי לבדיקה כירורגית עם הצילומים הקודמים ובקשי שיאתרו לך את הבדיקה הכי יעילה עבורך ספציפית בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד