גוש

דיון מתוך פורום  בריאות השד

13/05/2014 | 11:55 | מאת: אביטל

שלום וברכה, לפני כשנה הופיע גוש קטנציק בצד ימין(לא באיזור בית השחי, יותר למטה בתחתית שד ימין). לא זוכרת אם זה היה לפני ההריון או בתחילתו. רופא הנשים שלי בדק אותי וקבע שמדובר בגוש שומני ושאין מה להילחץ. הפנה אותי לרופאת עור. רופאת העור ראתה אותי בזמן ההריון וקבעה שמדובר בציסטה שומנית ושאין צורך כרגע להוציא אותו. אפילו ראינו שיש נקודה שממנה ניתן להוציא את השומן. ילדתי לפני כחצי שנה. הייתי אצלה שוב חודשיים אחרי הלידה בגלל שלבקת חוגרת. הראיתי לה שוב את הגוש והיא שוב טענה שזו ציסטה ושאחזור אחרי שאסיים להניק (אני מניקה בד"כ עד גיל שנה וחצי-שנתיים). לפני 3 ימים התחילו לי כאבים באיזור הגוש. ניגשתי למראה וראיתי שממש אדום לי שם. אני גם מרגישה שהגוש גדל (הוא עדיין מאד קטן אבל לדעתי קצת גדל). המקום מאד מפריע לי בעיקר בגלל החזיה. אני מניקה עדיין הנקה מלאה אך רק מצד שמאל (לא הצד עם הציסטה). בצד ימין הנקתי רק אחרי הלידה (גם עם הגדולים זה מה שקרה). ככה שזה לא דלקת שקשורה להנקה. לא יודעת לאיזה רופא לפנות עכשיו - גניקולוג? כירורג? עור? מה אני צריכה לעשות? יכול להיות שזה מתפתח למשהו לא טוב? תודה על עזרתכם!

אביטל שלום גם רופא העור וגם הכירורג ידעו מה לעשות בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד