גילוי מוקדם של סרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

31/03/2014 | 13:58 | מאת: איילה

שלום, סבתא שלי מצד אמא חלתה בסרטן השד בגיל 71 ונפטרה בגיל 74. אני בת 53, נבדקת פעמיים בשנה ידנית ע"י כירורג שד ופעם בשנה מבצעת ממוגרפיה ואולטרא סאונד לשדיים. עד עתה כל הבדיקות היו תקינות. בבדיקה האחרונה בחודש זה (מרץ 2014) התגלתה ציסטה בודדת קטנה ופשוטה בצד ימין,וסווג ע"פ BI-RADS מתאים ל-2, עד עכשיו היה מתאים ל- 1. האם יש משהו בבדיקה שאמור להדאיג אותי? אודה על תשובתכם.

איילה שלום מהנתונים שאת כותבת לא עלה הסיכון שלך. נראה לי כי השאלה הזאת ספציפית לגבייך מקומה בפגישה עם הכירורג/ית שלך. אחרי בדיקה והסתכלות משותפת על צילומי הממוגרפיה והUS בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית

מנהלי פורום בריאות השד