לימפדמה?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

29/03/2014 | 19:10 | מאת: עינת

שלום, הינני חצי שנה לאחר ניתוח למפקטומי שבמהלכו הסירו 3 בלוטות זקיף. לאחר הניתוח היתה הצטברות קיצונית של סרומה בבית השחי ותחושה (ומראה) של קפיץ מתוח לאורך כל היד. הסרומה נספגה לאט לאט במשך כחודשיים לאחר הניתוח. מאז התחלתי לסבול מכאבים ואי נוחות בבית השחי המנותח ובאיזור הצלעות והגב.לצערי,אף רופא (כולל האונקולוג) לא התייחס ברצינות לכאבים ואמר שאלו כאבי פאנטום. כעת,הרגשתי בגוש בולט בבית השחי שבאולטראסאונד הודגם כסרומה 3*3 סמ. בגלל שהיני עדיין בטיפולים לא נעשה דבר בנוגע אליה. היום הבחנתי במראה כי ישנה נפיחות קלה בגב וכן בגב הזרוע וכאב קל כאשר הינני מותחת את היד. האם זוהי לימפדמה? האם עיסוי לימפטי יסייע? הדבר מאוד מפתיע שכן הוצאו רק 3 בלוטות זקיף. אודה לעצה והסבר.

עינת שלום ממה שאת מתארת נראה שיש סרום בחלל שנותר לאחר הוצאת הבלוטות . זאת לא לימפאדמה זאת סרומה. ניקוז לימפטי לא יועיל ברב הנשים לאחר סיום הטיפולים והקרינה זה נספג אני מניחה שכדאי להמתין לסיום הטיפולים ואל תחששי שאת מפספסת משהו. אני ממליצה ליתר ביטחון תקבעי פגישה לבדיקה אצל הכירורג/ית שלך בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית שד ד

מנהלי פורום בריאות השד