שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

13/03/2014 | 12:05 | מאת: טלי

אני במעקב בבריאות השד באסף הרופא. שאלתי היא אם אתם הרופאים מסתכלים בדיסק עם הממצאים או סומכים על הדיאגנוזה של הדוקטור שביצעה את האולטראסאנד ומסתפקים רק בבדיקה ידנית?

טלי שלום תודה על שאלתך. אנחנו הכירורגים במון השד באסף הרופא, מומחים בביצוע ניתוחים ובדיקת נשים הפונות אלינו. רופאות הרנטגן או כפי שקוראים לזה כיום הדימות מומחיות בהסתכלות על צילומי ממוגרפיות וUS. כיוון שאנו עובדים כצוות צמוד כבר 14 שנים, למדנו גם את המקצוענות של הקולגות שלנו. בד"כ כאשר יש בעיה רופאות הדימות מראות לנו הצילומים מיידית תוך כדי ביצוע הUS לפעמים רק מספרות לנו ובמהלך הבדיקה אנחנו מסתכלים שוב. כאשר הפרוש הראשוני אומר כי האולטרה סאונד תקין בד"כ לא נדרשת הסתכלות נוספת שלנו, למעט מצבים בהם יש חוסר התאמה בין מה שאנחנו מרגישים בבדיקת האישה לעומת ההסבר המלווה את הצילומים. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד