בלוטת לימפה מוגדלת

דיון מתוך פורום  בריאות השד

10/03/2014 | 13:44 | מאת: לילי

שלום רב אני בת 41 ביצעתי אולטראסאונד רקמות רכות בבית השחי והודגמה בלוטת לימפה אקסלרית בודדת מוגדלת עד 2 ס"מ באספקט הלטרלי השמאלי ללא הסתידויות , בנוסף בדיקת השדיים הודגמו 2 ממצאים צסטיים בקוטר עד 0.6 ס"מ במרקם השד השמאלי ולפחות 1 עד 0.7 ס"מ בשעה 4 משמאל עם הגברה אקוסטחת אחורית . יש לציין שאני חולה שסובלת ממחלות אוטואמוניות ( ס'יוגרן וחשד ללופוס ) ומטופלת בפרידנזון 5 מ"ג ליום . שאלתי האם הממצא הנ"ל בבדיקה מעיד על חשש לסרטן השד ? איזה בדיקות עלי לבצע ? והאם אני צריכה טיפול ?

לילי שלום המלל שכתבת כאן לא מרמז על סרטן שד, אולם זאת לא תשובה חד משמעית כיוון שצריך לבדוק אותך לראות הצילומים ואולי להוסיף ממוגרפיה כדי לתת תשובה מהימנה. אני מציעה שתפני לבדיקה כירורגית עם הצילומים לא רק הדף הכתוב בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד