פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

29/07/2013 | 15:09 | מאת: ענת

ד"ר שלום, אני בת 28, אובחנו אצלי כ3 פיברדנומות בשד ימין בלבד (במעקב כ8 שנים- ללא שינוי לאורך כל התקופה). כיום היות ואני מנסה להכנס להריון ובגלל בעיה של שחלות פוליצסטיות, אני מתלבטת על תחילת טיפולי פוריות. לפי מה שהבנתי שהטיפול הראשוני שניתן במקרה של שחלות פוליצסטיות הוא טיפול באמצעות כדורי איקקלומין. השאלה שלי האם בגלל הפיברואדנומות שנמצאו אצלי עניין התחלת טיפולי הפוריות מעלה אצלי את הסיכון לסרטן השד? (יש לציין כי אין במשפחה הסטוריה של סרטן השד). האם במקרה שלי בכלל מותר להתחיל טיפולי פוריות? ואם ישנם בתוך כל המכלול הרחב של הטיפולים, טיפולים כאלה שאתם יותר ממליצים ( כלומר כאלה שגורמים לנזק הנמוך ביותר לשד) עליהם ומה הם? אני לחוצה מאוד, קראתי הרבה באינטרנט .. והתור הקרוב ביותר שיש לכירורגית השד שאצלה אני מטופלת הוא לחודש אוקטובר.. מודה מאוד מראש

ענת בוקר טוב אין קשר בין פיברואדנומות לסרטן השד אין קשר בין הפיברואדנומות לטיפולי הפוריות מעקב הפיברואדנומות בד"כ צריך להסתיים אם הן יציבות במשך שנתיים. בגילך ללא גורמי סיכון ברקע אין צורך בבדיקות שד בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד