ריקמת שד צפופה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

26/05/2013 | 08:48 | מאת: ענת

ברצוני לברר איזו בדיקה הינה הכי יעילה כיום (גם בפרטי) לאיבחון סרטן שד לבעלות ריקמת שד צפופה? והיכן ניתן לבצען בארץ? ומה עלותן? תודה

ענת שלום לשמחתינו הרבה כל בדיקות השד במדינת ישראל כלולות בסל הבריאות או יותר נכון לומר ניתנות במערכת הציבורית. אפשר במקביל לעשותן תמורת תשלום גם במערכת הפרטית. אין תשובה כוללת מה יותר טוב לשד סמיך. בד"כ זאת המומחיות של הכירורג/ית בתחום לנסות לשלב בין הבדיקות ולהשיג את השילוב שיתן רגישות מספקת לבדיקה אך גם דיוק. בדיקה רגישה מידי תראה צל הרים כהרים ותגרום לבדיקות נוספות מיותרות כמו ביופסיות למשל. בקיצור התשובה מורכבת ופתרונות כוללניים לא יאפשרו לך לקבל את המיטב כך שאני מציעה לך לשוחח מה הכי מתאים לך עם הכירורג/ית שלך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד