מה הסקירה המומלצת לציסטות מרובות ובאיזו תכיפות?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

31/01/2013 | 18:40 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34 וזה מס' שנים מבצעת אחת לשנה(פחות או יותר) אולטראסאונד שד עקב ציסטות מרובות. בבדיקה האחרונה הטכנאי(שגם רופא) אמר שיש לי ציסטות מרובות(יותר מ10- בכל צד, עם ציסטה אחת גדולה בסביבות 4 ס"מ). הוא המליץ לי לבדוק את הנושא עם אנדוקרינולוג. שאלתי: א. האם ריבוי ציסטות קשור לבעיה הורמונלית? ב. מכיוון שיש לי ציסטות מרובות בדיקה ידנית לא יעילה, ממוגרפיה -לא יעילה עקב שד צפוף ואולטראסאונד מבוצע אחת לשנה. שנה זו תקופה ארוכה מאוד שבה יכולים להיות שינויים והתפתחויות. לא אני ולא רופא כניראה נזהה גוש נוסף במידה ויווצר(עקב ריבוי הגושים). מה להמלצתך ניתן לעשות? מה גם ששמעתי מאנשים בתחום שגם באוטרסאונד בקלות אפשר לפספס... תודה, יעל

יעל בוקר טוב ציסטות בשדיים בגיל הפוריות אינה בעיה ואינה מחלה. אין צורך ל"עקוב" אחריהן. את צריכה מעקב שד שגרתי כמו כל אשה בגיל פעם בשנה ע"י כירורג. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד