פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/01/2013 | 23:25 | מאת: הילה

שלום,אני בת 54 וללא מחזור מגיל 48. לפני 7 שנים אובחנה פיברואדנומה בגודל 1.5 ס"מ ללא כל שינוי עד היום. הרופאה השאירה את הבחירה בידי אם לנתח או לא. לאור מקרה אצל חברתי,בו פיברואדנומה הפכה אצלה לגידול ממאיר,אני מאד מתלבטת מה לעשות. מה הסיכוי שפיברואדנומה תהפוך לממאירה. ללא היסטוריה משפחתית של סרטן שד/שחלה. בתודה מראש

פיברואדנומה אשר גודלה לא השתנה במשך 7 שנים אינה בעיה ולא צריך ל"טפל" בה. שאר כל רקמת השד בשני השדיים יכולה באחוזים יותר גבוהים "להפוך לממאירה" ואנחנו לא מסלקים את השדיים מסיבה זאת. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד