האם בשד אחרי למפקטומי בלי הקרנות נבנות מחדש רקמות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/11/2012 | 19:28 | מאת: חנה

בשולי הגוש, כך שאם אשה תצטרך לעבור בעתיד עוד ניתוח ניתן יהיה אסטתית לבצע שוב למפקטומי?

חנה שלום השיקולים האם ניתן יהיה לעשות למפקטומיה נוספת בעתיד אם יהיה צורך אינה קשורה לבנית הרקמות. הקשר יותר ספציפי למיקום הגוש בשד, גודל הגוש ומכאן כמות אשר הוצאה בניתוח הראשון, וגודל הגוש והכמות הנדרשת להוצאה בניתוח נוסף, מיקום הניתוח הנוסף אם ידרש, קיימות טכניקות פלסטיות לבצע הסרת הרקמה הנדרשת ותיקון ע"י הזזת רקמת שד כך שהשד יראה יפה בתום הניתוחים. התשובה כמובן כללית ודרוש דיון עם המנתח/ת אשר מנתחים אותך בקשר אליך. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד