אימי בת 64 עברה בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

15/09/2012 | 08:42 | מאת: מיכל אהרון

שלום רב !!! אימי בת 64 מאז ומתמיד היו לה כאבים בשדיים, לאחרונה עברה בדיקת ממוגרפיה, בבדיקה מצאו איזשהו ממצא, ושלחו אותה לעשות גם אולטרא סאונד והנה התשובות : ממוגרפיה,us מבנה ריקמת השד הוא בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי צד שמאל, באיזור של זנב השד הודגמו קשריות לימפה בחלקת מעט מוגדלות לעומת צד ימין קישרית בעלת אופי ממוגרי שפיר בחלק עליון החיצוני של השד. צד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות לעומת צד ימין לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. צד שמאל רקמה פברולגנדורלרית - אסמטריה, המראה לא מוגדר, כנראה שפיר. ממוקם ברביע חיצוני עליון, לעומת צד ימין רקמה פברוגלנדולרית- תקינה. צד שמאל צל העור והפטמה - תקינים לעומת צד ימין צל העור והפטמה - תקינים צד שמאל צינוריות (ducts) - תקינות, לעומת צד ימין צינוריות (ducts) - תקינות צד שמאל רושם : הערכת הממצא : לא מוגדר, כנראה שפיר צד ימין רושם : הערכת הממצא : שפיר מבחינה רנטגנית צד שמאל בבדיקת us סונר : לא הודגם גוש הולידי או ציסטי. הודגמו בלוטות לימפה בקוטר עד 1.6 ס"מ שומרות על צורתן בבית השחי. צד ימין בבדיקת us סונר : לא הודגם גוש סולידי או ציסטי. הודגמו בלוטות לימפה בקוטר עד 1.7 ס"מ שומרות על צורתן בבית השחי אין ברשותנו צילומים קודמים להשוואה המלצות : 1. מומלץ לחזור על בדיקת ממוגרפיה בעוד 6 חדשים 2. לבירור יציבות איזור האסימטריה המתואר משמאל רציתי בבקשה לשאול : אני מבינה שהפעם גילו ממצא יותר רציני מפעם, מכיון שאף פעם לא אמרו לה לחזור על הבדיקה תוך שישה חדשים, אם אפשר בבקשה במילים פשוטות יותר להסביר לי מה הם מצאו? חוץ מזה האם זה לא מסוכן לעבור את הבדיקה הזו שוב, אחרי זמן קצר, הרי זה ידוע שהבדיקה הזו יש בה הרבה קרינה ? אודה לכם על תשובתכם בהקדם בתודה מיכל אהרון

מיכל אהרון בוקר טוב מצאו שהשדיים של אמא שלך לא סימטריות. כלומר לא נראות בדיוק אותו דבר. כל בני האדם אינם סימטריים לחלוטין. אם היה צילום קודם אפשר היה להשוותו ולראות האם תמיד היה חוסר סימטריה אזי אין בעיה זה מבנה השד התקין של אמך. אולם מציין הבודק שאין בידו צילום קודם ולכן הוא ממליץ על צילום בעוד חצי שנה לוודא שאכן כך נראה השד תמיד. כמות הקרינה היא כ 1% או פחות מ CT אחד כמות הקרינה בממוגרפיה לשד היא כמו כמות הקרינה שכל הגוף מקבל בטיסה טרנס אטלנטית. כך שזאת לא כמות קרינה משמעותית. בברכת שנה טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד