כאבים בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

31/08/2012 | 23:17 | מאת: יעל

שלום אני בת 42. ילדתי לראשונה בגיל 39 (לאחר 20 שנה של שימוש רצוף בגלולות למניעת היריון). בגיל 40 הריתי שוב (לא רצוני) וביצעתי הפלה (גרידה). לפני שנתיים היו לי כאבים בבתי השחי ובירור של אולטרסאונד וממוגרפיה שללו ממצאים. לאחרונה חזרו הכאבים והפעם בנוסף יש לי כאבים (כאבי "משיכה/לחץ") בשד שמאל. לאחר הלידה הנקתי 8 חודשים והיה לי חלב גם שנה לאחר ההנקה. עד היום בלחיצה על השדיים ממשיכה לצאת מעט הפרשה לבנה/צהבהבה. לפני חודשיים ביצעתי בדיקת כירורג שלא מצא דבר והופניתי שוב לממוגרפיה. אני חוששת מעט לבצע את הבדיקה בתכיפות גבוהה (ממליצים לי כל שנה מאחר ולסבתי מצד אימי היה סרטן שד). בבדיקה עצמית אני לא מרגישה משהו מיוחד (מרגישה בלוטות גרגיריות אבל לא שום דבר נוקשה). מאז ההפלה (או בגלל גילי ?) המחזור שלי אינו סדיר (מקדים בשבוע/מאחר בשבוע – שבועיים). היום אני באיחור של 3 שבועות. הכאבים בשד מטרידים אותי מאוד ואשמח לחוות דעתך. בתודה

יעל שלום באופן כללי כאבים בשד מלווים את רוב הנשים. לגביך אישית מה משמעות הכאבים כמובן לא ניתן לענות באתר. מומלץ לגשת לבדיקה כירורגית עם הבדיקות ולדון עם הבודק מה הבעיה בדיוק בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד