מסטיטיס חוזרת

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/08/2012 | 17:37 | מאת: אולגה

שלום, אני בת 33, 3 חודשים אחרי לידה, אחות במקצוע בבית חולים. לפני קצת יותר מחודש - אירוע ראשון של מסטיטיס בשד ימין, אני לא הנקתי, רק שאבתי כל 3 שעות, מסטיטיס קשה עם חום 39, לקחתי טיפול באוגמנטין 10 ימים עם שיפור במצב, 3 ימים אחרי סיום הטיפול חזרה מסטיטיס באותו שד, הלכתי לרופא במיון, קיבלתי שוב 10 ימים אוגמנטין, נבדקתי ע"י כירורג שד ו US שראו רק בלוטה בבית שחי , 3 ימים אחרי סיום הטיפול שוב חזרה מסטיטיס בפעם שלישית, קשה מאוד בשד שמאל הפעם , חום 39 , כאבי שרירים והרגשה נוראית, החלטתי להפסיק עם שאיבות תוך כדי טיפול באוגמנטין, היום הלכתי לרופא משפחה כאשר אני 12 ימים עם אוגמנטין ( פעם שלישית) ועדיין חוששת מחזרתה של דלקת. הוא נתן לי ציפרו ורוקסו פעמיים ביום ביחד לשבוע. האם זה אנטיביוטיקה מתאימה לסטפילוקוק. זה מה שאמר כירורג שד - שיש לי סטפילוקוק. אולי יש לי MRSA? מכוון ואני עובדת בבית חולים, היה לי גם GBS וקיבלתי אנט' בלידה. אני מותשת גם ממחלה וגם מאנטיביוטיקה ותופעות לואי( פטריות וחולשה) , מרגישה חסרת אונים, להמשיך עם רוליד וציפרו עד שחלב יפסק לגמרי? האם אפשר לקחת אותם ביחד או צריך להפריד ? תודה על סבלנות!

אולגה שלום דלקת ה"חוזרת" 3 פעמים או לא נגמרת עם החשדות שלך למזהם לא שגרתי מן הראוי לקחת תרבית ולברר מי המזהם. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד